Hozzávalók:
3 db kacsa mell,
2 db comb,
2 db szárny,
1 nagy fej fokhagyma,
só,
bors
1 ek kacsa zsír,
Párolt káposzta:
1,50 kg lila káposzta,
1,5 dl olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
kömény,
ecet cukor
*
Elkészítés:
A húsokat sózom, borsozom, fokhagymát átnyomom és jól be dörzsölöm a húsokat, egy kacsa sütőbe sorba rakom a zsírt, és 1dl vizet hozzá adok.
Előmelegített sütőben 45 percig készre sütöm.
Tört burgonyával, és párolt káposztával tálalom.
Párolt káposzta: A káposztát legyalulom, sózom, közben az olajon megpárolom a hagymát, és a besózott káposztát hozzáadom.
1.
5 dl vizet ötök rá, 1 tk kömény ecet cukor ízlés szerint és készre párolom.