Hozzávalók:
1 nagy fej csiperke
2 gerezd fokhagyma
1 kk vaj
1 ek olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 l húslé
30 dkg jó minőségű, könnyen olvadó sajt
Só, bors
Petrezselyem a díszítéshez
*
Elkészítés:
A nagyobb darabokra vágott gombát megpirítjuk az olívaolajjal elkevert vajon.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, felöntjük a húslével.
Mikor felforrt, simára turmixoljuk, visszatesszük a tűzre.
Beleöntjük a tejszínt, belereszelünk 20 dkg sajtot.
Addig főzzük, míg krémleves állagot kapunk.
Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A chipshez a maradék sajtot is lereszeljük, csipetnyi adagokat egy jénaira sorakoztatunk.
Mikróban kb.
1 percig, , sütjük”, kivétel után azonnal késsel fellazítjuk (akkor jó, ha kicsit megbarnul a sajt, ropogós lesz.
Óvatosan, a tál nagyon forró!) Tálaláskor petrezselymet szórunk a tetejére, a chips-szel kínáljuk.