Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db csirkecomb
3-4 gerezd fokhagyma
1/2 liter tej

A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
tojás
A sütéshez:
étolaj
A hercegnő burgonyához:
80 dkg burgonya
10 dkg vaj vagy margarin
ételízesítő
őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
2 db tojás

*

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/ sózzuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Még jobb ha előző nap bepácoljuk.
Elkészítés: A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük. Belekeverjük a vajat a két egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval borssal, ételízesítővel. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük. A combokat a burgonyával tálaljuk.

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!