Fokhagymás copfocskák, sült birsalmával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Fokhagymás copfocskák, sült birsalmával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 db sertés szűzpecsenye
3 cikk fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 csík bacon szalonna

3 db birsalma

*

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hosszában úgy vágjuk fel, hogy az egyik végén egybe maradjon, és három ága legyen.
A fokhagymát kicsit megdinszteljük az olajban, majd a hús ágaira kenjük. Ezután az ágakat egy-egy szalonnacsíkba tekerjük, majd az ágakat összefonjuk.
Ezután az egészet alufóliába csomagoljuk, majd tepsibe tesszük és negyven percnyi sülés után kibontjuk a fóliából és húsz perc alatt szép ropogósra pirítjuk.ű
Közben a birsalmáról letörölgetjük a bolyhokat, felvágjuk cikkekre és sütőben megsütjük. Süthetünk még sütőtököt is mellé.
Ha a hús megsült, a birsalmával és sütőtökkel együtt kínáljuk.

Fokhagymás copfocskák, sült birsalmával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás copfocskák, sült birsalmával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!