Fokhagymás cigánypecsenye

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Fokhagymás cigánypecsenye

Fokhagymás cigánypecsenye

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1kg sertés tarja,1csm fokhagymás füszerkeverék,1dl olaj,1dl tej
Köretnek: 1000 g

*

Elkészítés:

A tarját megmosom,felszeletelem,kiklopfolom,a füszerkeveréket 1dl olajban kikeverem és a a hússzeleteket megkenem vele,egymásrarakom és a hűtőbe teszem 1-2órára.Addig elkészítem a köretet és a levest.
A húsokat  kellő pihenés után zsírozott tepsire rakom pici vizet öntök alá, és előmelegített sütőben szépen 180 fokon megsütőm,közben megforgatom és meglocsolom a zsírjával.Sült burgonyával tálalom.
A burgonyát meghámozom,megmosom és keresztben félbevágom,sós vizben félkeményre főzőm,majd zsírozott tepsibe borítom,miután leszűrtem és előmelegített sütőben 200 fokon megpirítom,majd kiveszem és egy kicsit a  fél krumplikat összenyomom,meglocsolom fokhagymás olajjal és visszadugom a sütőbe és még kb 20 percig piritom.Isteni krumplit kapunk,belül puha omlós,kivül szép sültek,persze ha nem szétfövő krumplival készítjük,és nem kell túlfőzni.A krumplinkat készithetjük vajasan is,füszerekkel meghintve./kakukkfű vagy bazsalikom,vagy borsikafű,petrezselyem,stb./

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagymás cigánypecsenye