Hozzávalók:
4 szelet alaszkai halfilé
2 dl tej
4 cikk fokhagyma
só
tojás
liszt
prézli
olaj a sütéshez
1/2 kg krumpli
20 dkg kész majonéz
1dl tejföl
1 fej hagyma
só
*
Elkészítés:
A fokhagymát a tejbe préselem és a halszeleteket egy éjszakára beleteszem. Másnap letörölgetem, megsózom. A tojást felverem és összekeverem a liszttel, hogy jó sűrű massza legyen, a halszeleteket előbb lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, prézlibe forgatom és bő olajban kisütöm. A majonézes krumplisalátát is előző nap készítem el, egy éjszakát a hűtőben kell állnia, akkor finom. A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm, kihűtöm. A hagymát vékony szeletekre vágva hozzákeverem, megsózom. A majonézt összekeverem a tejföllel a hagymás krumplira öntöm. Óvatosan összekeverem, lefedve hűtőbe teszem.