Fokhagymás bundázott halszelet majonézes krumpliva

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet alaszkai  halfilé
2 dl tej
4 cikk fokhagyma

tojás
liszt
prézli
olaj a sütéshez
1/2  kg krumpli
20 dkg kész majonéz
1dl tejföl
1 fej hagyma

*

Elkészítés:

A fokhagymát a tejbe préselem és  a halszeleteket egy éjszakára  beleteszem. Másnap letörölgetem, megsózom. A tojást felverem és összekeverem  a liszttel, hogy jó sűrű massza legyen, a halszeleteket előbb lisztbe, majd ebbe  a masszába mártom, prézlibe forgatom és bő olajban kisütöm. A majonézes krumplisalátát is előző nap készítem el, egy éjszakát a hűtőben kell állnia, akkor finom. A krumplit karikára vágva, sós vízben megfőzöm, kihűtöm. A hagymát vékony szeletekre vágva hozzákeverem, megsózom. A majonézt összekeverem a tejföllel a hagymás krumplira öntöm. Óvatosan összekeverem, lefedve hűtőbe teszem.