Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Kisebb fazékba öntjük a 2 evőkanál étolajat, rászórjuk a lisztet, s aranybarnára pirítjuk állandó keverés mellett.
Majd beletesszük a fokhagyma gerezdeket, amit fokhagymanyomón áttörtünk, pici pirospaprikát szórunk rá, s felöntjük a húslevessel.
Ha nincs húslevesünk, akkor elég kb.
1 liter vízzel felengedni, s belerakunk 2 db húsleves kockát, ami hamar felolvad.
Apróra vágjuk a vöröshagymát is, és a leveshez rakjuk, valamint a köménymagot is beleszórjuk.
Sót direkt nem írtam, mert nekem elég sós volt a leves, nem szükséges hozzá, de meg kell kóstolni, s ha mégis szükséges, akkor adjunk hozzá kicsit.
Ha szükségesnek találjuk, akkor félidőben leturmixolhatjuk a levest a vöröshagyma miatt.
Ezután kb.
10 percig még forraljuk a levest, néha megkevergetjük – főleg ha húsleves kockából készül -, nehogy leragadjon.
Majd a reszelt sajt felét beleszórjuk, s megkevergetjük.
Megkóstoljuk, ha jó ízű, akkor el is zárhatjuk a gázt alatta.
Tálalhatjuk reszelt sajttal, levesgyönggyel, de levesgyöngy helyett rakhatunk bele kenyérkockákat is, ahogy szeretjük.
Vagy van, aki pirítóssal eszi, úgy is finom.
Én még magvakat is szórtam a levesbe (lenmag, szezámmag, napraforgó).