Fokhagyma-krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Fokhagyma-krémleves

Fokhagyma-krémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

3 fej fokhagyma
2+2 dkg vaj
1 l. hús-alaplé
2 dl tejszín
őrölt bors

A tálaláshoz:
pirított kenyérszeletek
fokhagyma
aprított újhagyma
reszelt trapista sajt

*

Elkészítés:

Keresztben felvágjuk a fokhagyma fejeket. Vágott felükkel lefelé beletesszük 2 dkg felolvasztott vajba, lassú tüzön megpirítjuk, majd felöntjük 1 dl. vízzel.Forrásig melegítjük. Lefedjük az edényt. Így a fokhagyma átfő a forró vajas vízben.
Ha annyira kihült, hogy meg tudjuk fogni, akkor a fokhagymát kinyomjuk a száraz héjjából a másik 2 dkg vajra dobjuk, kicsit pirítjuk még, majd felöntjük az alaplével és a tejszinnel. Felfőzzük, és azután turmixoljuk.
A pirított kenyérszeleteket bekenjük jól fokhagymával, megszórjuk reszelt sajttal és rászedjük a levest. Aprított újhagymával szórjuk meg.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fokhagyma-krémleves