Hozzávalók:
1 fej fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg. vaj,
1 kanál liszt,
7 dl. alaplé, vagy 1 db. leveskocka,
200 g. főzőtejszín,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors,
kevés őrölt szerecsendió.
*
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd a vajon megdinszteljük.
A fokhagymákat néhány gerezd kivételével rányomjuk, és összekeverjük.
Megszórjuk liszttel, vigyázva, hogy le ne égjen, és keveset együtt pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, és a tejszínnel.
(ha nincs alaplé, használjunk vizet, majd morzsoljuk bele a leveskockát ) Ha félretettél pár gerezd fokhagymát, ( nem kötelező ) darabold fel, és most tedd a levesbe.
Turmixolhatod is, de akkor ne vergődj a darabos fokhagymákkal, hanem az összeset add hozzá még az elején !
Tálalhatod pirított kenyérkockákkal, baconnal, vagy parmezánnal is.