Hozzávalók:
A tésztához:
450 gr simaliszt
szárított élesztő
300 ml langyos tej
50 ml étolaj
3 teáskanál só
1 teáskanál kr,cukor
A töltelékhez:
125 gr puha vaj
6 gerezd tört fokhagyma
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt kömény
1 tojás a kenéshez
őrölt kömény a szóráshoz
*
Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverem, hozzájuk adom először a tejet, majd az olajat, az egészet jól összedolgozom; a tésztának az állaga olyan, mintha kenyeret készítenék, másfél órát kelesztem.
Közben összedolgozom a tölteléknek valót.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtom 1 cm vékonyra, kb.
téglalap alakúra.
Rákenem a tölteléket, összetekerem, tenyérrel laposabbra nyomkodom, nagyobb négyzetekre vágom, majd átlósan átszelem, hogy háromszögeket kapjak.
A háromszögeket sütőpapírral kibélelt tepsire rakom, felvert tojással megkenem, köménnyel megszórom, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 35 percig sütöm.
Nagyon finom, jó étvágyat!