Fodros csokis

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

12

Nehézség

Fodros csokis

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
20 deka étcsokoládé
4 evőkanál vaj
20 deka liszt
fél evőkanál sütőpor
2 tojás
15 deka kristálycukor
6 deka porcukor
1 kávéskanál vaníliaeszencia vagy -aroma
csipetnyi só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Egy tálban olvaszd meg a csokoládét és a vajat forró víz felett – de a mikrót is használhatod. Hagyd hűlni.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és egy csipetnyi sót.
A tojásokat a kristálycukorral együtt addig keverd botmixerrel, amíg a massza ki nem fehéredik. Ekkor csökkentsd a mixer sebességét, add hozzá a csokikeveréket, a vaníliát, végül a sütőporos lisztet, és keverd simára. Fedd le a tálat és hűtsd be legalább másfél órára – de akár két napra is.
Amikor előveszed, formálj a tésztából kábé 4 centi átmérőjű labdácskákat, és forgasd meg őket porcukorban. Helyezd őket sütőpapírral borított sütőlemezre, teríts rá fóliát, hogy ne ragadjon a kezedre vagy a pohár aljára.Finoman lapítsd el őket a kívánt vastagságúra. 12–15 percig süsd, ha azt szeretnéd, hogy a széle ropogós, a belseje pedig puha legyen. Pár percig pihentesd, aztán rácsra szedve hűtsd ki.
Kedved szerint dúsíthatod dióval, mogyoróval.
Ez a süti akár 5 napig is jól tartja magát – ha egyáltalán marad belőle.

Fodros csokis

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fodros csokis