Hozzávalók:
9 db tojás
45 dkg porcukor
9 evők. forró víz
30 dkg liszt
fél cs. sütőpor
csipet só
Krém
2 cs. csokoládés pudingpor
2 tábla jó minőségű csoki
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
2 cs. vaníliás cukor
Tetejére fonduan a bábok és kapu.
*
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval, berakom a hűtőbe.
A sárgákat a forró vízzel, és a porcukorral, legalább 5 percig, habosra keverem.
A lisztbe keverem a sütőport, beleszitálom a sárgához, és jól összekeverem A fehérjéket kemény habbá – szinte túróssá – keverem, és egy nagy lapát segítségével, óvatosan a lisztes masszámba forgatom, keverem.
Beleöntöm a.
egy 38×24 cm tesibe zsírpapírt teszek formába, elegyengetem, és berakom 10 percre sülni, ezután 160 fokra csökkentem a hőt, és 30 percig sütöm a tésztát.
Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a pudinggal kemény pudingot főzök.
Gőz fölött megolvasztom a csokikat, és a még forró pudingba keverem.
Kirakom a csokis pudingot hűlni.
Megnézem 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszateszem 10 percre.
Ha a krém kihűlt, akkor belekeverem a Ramát.
Ha nagyon csomós, akkor én be szoktam vetni a botturmixot, mert azzal habos krémet kapok.
Ha a torta is kihűlt, akkor hosszában 3 felé vágom, betöltöm a krémmel, és lehet is díszíteni.