Focaccia Bálint napra.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Focaccia Bálint napra.

Recept leírás:

Hozzávalók:

300 g. finomliszt, vagy más kenyérliszt,
1 cs. porélesztő.
1,5 dl. meleg víz,
1 dl. olíva olaj
1 kk. szárított bazsalikom,
1/2 kk. szárított oregánó,
1 kk. só,
néhány friss koktélparadicsom,
kevés pizzafűszer a tetejére,
a tálalásnál extra szűz olíva olaj rácsorgatva.

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverem.
A lisztet a porélesztővel, majd megsózom, beleöntöm az olajat, és a vizet.
Hozzáteszem a szárított bazsalikomot, és az oregánót is.
Összekavarom, és így laza tésztát kapok.
Mivel sok olajat tartalmaz, nem fog odaragadni a keverőtál oldalához, aljához.
Alaposan kidolgozom, majd letakarva bő fél órát kelesztem.
Újra átgyúrtam, majd a porcelán tálba igazítottam.
Szép szív alakú tésztát formáztam belőle, és mivel nem először sütöttem már focacciát tudtam, a formáját meg is tartja, csak kicsit ducibb lesz.
Ujjammal lyukakat fúrtam bele ( lazán ), koktélparadicsomot nyomkodtam a tésztába.
Mielőtt, az előmelegített sütőbe tettem, megszórtam saját készítésű pizzafűszeremmel is, ami paradicsompor, szárított oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, őrölt pirospaprika, só, bors keveréke.
A sütőben, 200 fokon sült, 25 percig.
Ropogós tetejű, messziről érezhető illatú finomság lett belőle.
Mentalevéllel díszítettem.

Focaccia Bálint napra.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Focaccia Bálint napra.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!