Focaccia, az olasz lángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Klárika

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Focaccia, az olasz lángos

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2dkg friss élesztő
2dl meleg víz
2 evőkanál olíva olaj, vagy más fajta olaj is jó
1 teáskanál só
1 ág rozmaring, vagy bármilyen friss zöldfűszernövény, magvak. Tetszés szerint variálható
T A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A lisztet keverőedénybe szitáljuk. Az élesztőt 1 dl meleg vízzel elkeverjük, kb. 10 perc kelesztjük.
A lisztet összekeverjük a sóval, majd a maradék vizet és az olívaolajt hozzáadva simára keverjük. Hozzáadjuk a kovászt, majd ezzel is nagyon jól eldolgozzuk. (Robotgép spiráljával) Langyos helyen kétszeresen kelesztjük, kb.1 óra.
Ha megkelt, kinyújtjuk kb. 1 ½-2 cm vastagra, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk tengeri sóval,
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Letakarva még fél órát hagyjuk kelni.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb.20 percig sütjük, Belül omlós, kivül ropogós. akkor jó ha az alja megpirult.

Focaccia, az olasz lángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Focaccia, az olasz lángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!