Flódni másképpen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Flódni másképpen

Recept leírás:

Hozzávalók:

40 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 kk. cukor az élesztőhöz
1 dkg élesztő
1 tojás
Töltelék:
25 dkg darált mák
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
1-2 ek. búzadara
kevés tej
25 dkg darált dió
20 dkg cukor
5 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1-2 kanál morzsa
kevés víz
3/4 kg alma
15 dkg cukor
fahéj
5 dkg mazsola
1 tojás  a kenéshez

*

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a vajjal vagy margarinnal, hozzáadom a porcukrot, a tojást és a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összegyúrom. A tésztát 4 egyenlő részre osztom, pihentetem.  Elkészítem a töltelékeket. A máknál a hozzávalókat összekeverem és kevés tejjel összefőzöm, majd kihűtöm.  A diónál is hasonlóképp járok el, de ott pici vízzel forralom össze és a végén keverek hozzá 1-2 kanál morzsát. Az alma tölteléknél, a hámozott reszelt almát összekeverem a cukorral, mazsolával fajjal és összemelegítem addig, amíg cukor el nem olvad.
Amikor minden töltelék kész kinyújtom az első adag tésztát egy  35X30 cm-es tepsi méretére. Az elsővel kibélelem a tepsi alját, erre dió tölteléket teszek, ráhelyezem a következő tésztalapot, erre jön a máktöltelék, majd ismét egy réteg tészta, amire az almát halmozom. Beborítom az utolsó tésztalappal, tetejét megszurkálom villával, hogy  a gőz el tudjon távozni, majd megkenem tojással és közepes lángon világosbarnára sütöm. Nem kell már a tepsiben keleszteni.  Amikor kihűlt szeletelem, porcukorral megszórom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Flódni másképpen

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!