Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

140

Nehézség

Haladó

Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagyobb (1,30 kg.) Frédi szelet   (bőrös sertéscomb)
1,5 kg krumpli,
1 db. batáta (édesburgonya, kb. 70 dkg.)
3 db. kisebb cukkini,
4 – 5 szál sárgarépa,
4 fej hagyma,
3 szelet (ujjnyi) füstölt szalonna,
1 nagyobb csokor kakukkfű,
1 db. csípős hegyes paprika, mag nélkül,
2 kanál étolaj.

*

Elkészítés:

A burgonyát, az édesburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát , és a cukkinit felkarikázzuk, a hagymákat félkarikákra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk a zöldségeket, és olajjal nagyobb sütőtálban, vagy tepsiben összeforgatjuk, a tálban egyenletesen elterítjük.
Ráfektetjük az előzetesen sóval, frissen őrölt borssal bedörzsölt Frédi szeletet. Mellétesszük a kimagozott csípős paprikát, a hús tetejét beborítjuk 3 db. ujjnyi szeletre vágott füstölt szalonnával, és a kakukkfű ágakkal. Alufóliával letakarva, 200°-on 140 percig sütjük. A végén a fóliát levéve, pár percig még pirítunk a húson.  A megsült húst, a zöldségkörettel, friss salátával tálaljuk.

Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Flinstone pecsenye batátás zöldségkörettel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!