Hozzávalók:
6 szelet sertés tarja
só
durvára őrölt fekete bors
csipetnyi pirospaprika
leheletnyi őrölt kömény minden szeletre
Pácolni nem kell, fűszerezés után azonnal süthető.
*
Elkészítés:
A flekken lényege a tarjaszelet.
Ezt kisujjnyi vastagságúra vágják, kiklopfolják, és mindkét oldalán pár percig sütik.
Ez a zsírerekkel bőven átszőtt finom hús, bárhogyan is készítsék el, finom lesz.
A fenti fűszerekkel szórjuk be.
A legjobb akkor, ha faszén parázson sül, de finom akkor is, ha bordás szeletsütőben készül.
A sütés során a felesleges zsír lecsöpög róla, így nem szaftos hússzelet a végeredmény.
A tarjaszeletben lévő zsírerek megőrzik a fűszeres ízt.
Fokhagymázni, mustározni szentségtörés!
Erdélyi étel, nem kell hozzá köret, bár azzal is ehetjük.
Vásárokon, búcsúkon, csak kenyérszelettel együtt fogyasztják.