Finomsággal töltött kelt tészta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Szilvya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Finomsággal töltött kelt tészta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához
1 kg liszt
1,5 csomag élesztő
jó nagy csipet só
kevés cukor
kb.8 dl tej
2 egész tojás
Töltelék…bár szerintem ez ízlés dolga: ) 🙂
2 nagy pohár tejföl..aki szereti mehet bele fokhagyma,köménymag,vöröshagyma apróra vágva…..
20 dkg sajt
párizsi
virsli
kukorica
gomba…bár most itt nem került bele: ) 🙂
szalonna apró csíkokra vága
és amit találunk otthon: ) 🙂 🙂
Tetejére
Tojás felverve,köménymag,szezámmag,margarin

*

Elkészítés:

A tésztából kelt tésztát készítünk.Én nem szoktam külön megfutatni az élesztőt.Simán a liszt bele a só,cukor,tojás,elmorzsolva az élesztő,és a meglangyosított tej.Ezzel így nagyon jól összedagasztom:) 🙂 Hmmm igen…szépne meg is szokott kelni sosincs vele problémám:)
Majd mikor ki akar dagadni a tálból:) 🙂 ….akkor akár ketté is lehet venni,vagy egyben szép kör alakúra kinyújtani,lisztezett deszkán.
Amikor ez kész,akkor meg kenjük a tejföllel és megpakoljuk a belevalókkal 🙂 …..majd a széleit felhajtjuk és óvatosan lazán feltekerjük.
Majd 3 szög alakúra vágjuk.(az egyik részt jobbról a másik vágás balról megy és akkor lesz szép 3 szög alakú)
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,megkenjük a felvert tojással és megszorjuk a magvakkal.Majd előmelegített sütőben 180 fokon bő 40 percig sütjük.
Amikor kivettük óvatosan meg lehet kenni margarinnal a tetejét.
Jó étvágyat:) 🙂 !!!!!

Finomsággal töltött kelt tészta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Finomsággal töltött kelt tészta