Finomfőzelék ,saját zöldségekből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Finomfőzelék ,saját zöldségekből

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
35 dkgzöldborsó
15 dkg burgonya
3 szálsárgarépa
1 kk só
I pici cukor
1 evőkanál liszt
1,5 dl tej

*

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a sárgarépát és a burgonyát apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük.
Meghintjük a sóval, cukorral.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük, majd a főzelék forró levéből, pár evőkanállal felhígítjuk, és folyamatos kavarás mellett, a főzelékbe öntjük.
Pár perc alatt, szépen besűrűsödik.
Nagyon finom sültek mellé de önmagában is tálalható

Finomfőzelék ,saját zöldségekből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Finomfőzelék ,saját zöldségekből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!