Hozzávalók:
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
450 g fagyasztott finomfőzi alap, vagy zöldborsó és sárgarépa felkockázva
ételízesítő
petrezselyem
liszt
olaj vagy zsír
pici cukor
ízlés szerint tej
*
Elkészítés:
Egy lábosba felteszem forrni a vizet kevés ételízesítővel. Mikor forr beleöntöm a zacskós finomfőzi alapot, aztán megfőzöm készre, leszűröm. Közben elkészítem a rántást, kevés olajon vagy zsíron megpirítom a lisztet, majd ráöntöm a leszűrt és picit megcukrozott zöldségekre. Kevés vizet azért szoktam hagyni a főzinél, a rántást el lehessen keverni. Visszateszem a tűzre és kevés tejet öntök hozzá, ezzel összesűrítem kicsit és tálalhatom.