Hozzávalók:
1 dl olaj
1 dl tej
4 tojás
30 dkg porcukor
csipet só
1 csomag szalalkáli
30 dkg liszt
0,5 kg túró
125 dk vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
2-3 csomag vaníliacukor
reszelt citrom vagy narancshéj
*
Elkészítés:
Hozzávalók, egy 24×34 -es tepsihez.
1deci olaj, 1deci tej, 4 tojássárgája, 30 deka porcukor, ezt jól kikeverjük, 1 csomag szalalkálit kevés tejben beáztatunk, ezt, és 30 deka lisztet adunk hozzá, majd a négy tojás keményre vert habját lazán belekeverjük, kikent, lisztezett tepsiben sütjük, gáz 3 as fokozat, 20-25 perc.
Amikor kihűlt, ketté vágjuk, és megtöltjük, 1 rámát 25 deka porcukorral habosra keverünk, fél kiló túrót adunk hozzá, teszünk bele vaníliát, citrom vagy narancshéjat reszelhetünk bele.
Amikor ketté vágjuk, a felső legyen a vastagabb, mert nagyon finoman kell bánni vele, nagyon laza a tészta, végül porcukorral megszórjuk.
Ezt amikor ketté vágtam, nem volt nálam a szemmérték.