Finom szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Finom szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a sárga laphoz:
10 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 evőkanál víz
35 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a középső laphoz:
10 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darabokra vágott csokoládé
20 dkg kandírozott gyümölcs apróbbra vágva
10 dkg dió darált dió
25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
9 dl tej
3 tasak vaníliás pudingpor
30 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
A bevonáshoz:
20 dkg csokoládé + 1 ek. olaj
10 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A tojás sárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük,apránként hozzá adagoljuk a vizet ,majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát ketté vesszük és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A középső tészta készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd a sütőporral elkevert lisztet, darált diót hozzá adjuk és a darabos csokit, kandírozott gyümölcsöt /narancsot és cseresznyét tettem bele/ és az apróra vágott csokit is.
Ugyanakkora tepsiben sütjük,mint a sárga piskótát.
A krém készítése:
A tejet a cukrokkal,vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük és sűrű krémmé felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes,habos állagúvá keverjük.
A tészta összeállítása:
sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap
A tetejét a két színű csokoládéval bevonjuk.
A tepsi mérete:
30×40 cm

Finom szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Finom szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!