Hozzávalók:
1 kg liszt
4 dl tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl langyos víz
Oregánó fűszer
fokhagyma krém ,tubusos
2 dl napraforgó olaj +pici a kenéshez
Feltét: Sonka ,tojás, mexikói krém ,ketchup nálam házi ,hagyma ,kukorica,borsó,provencei krém,bármilyen zöldség.
Trapista sajt
*
Elkészítés:
elkészítés
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk,belerakjuk az oregánó fűszert ízlés szerint és a fokhagyma krémet és 2 felé vágjuk a tésztát .gombócot formálunk és külön külön kinyújtjuk .
Nekem a gyors kelesztő tálam ezt az időt lerövidíti .
A Tűzhely méretű tepsit jól kiolajozom és belisztezem majd a kinyújtott tésztát szépen belerakom ,szélei lehetnek vastagabbak.
Ezután a tésztát is picit olajozom ,megkenem a Házilag készült ketchuppal és rakom rá a száj íz szerinti feltéteket.Ebből az adagból 2 tepsivel lesz
Én mosthúsos sonkást és provenceit készítettem .Mikor minden rajta van még egyszer meglocsolom a ketchuppal és trapista sajtot reszelek rá.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 perc alatt megsül .


