Hozzávalók:
60 dkg liszt (rétes liszt)
3 dkg élesztő
1 k. k. só
4 dl langyos tej
1 k. k cukor
1,5 dl langyos víz
olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Gyorskelesztő tálat használok !
A fél deci vízben elkeverem a kis kanál cukrot ,belemorzsolom az élesztőt és hagyom felhabosodni.A lisztbe elkeverem a sót hozzá adom a felfuttatott élesztőtés a tejjel alaposan összedolgozom.
Letakarom ,meleg helyen 25-30 percet hagyom pihenni amíg duplajára kel.
Lisztezett gyúródeszkára borítom és kis cipókat szaggatok belőle (ebből a mennyiségből 10 cipó lesz)
Minden cipót átgyúrok gömbölyűre formázok ,letakarom és hagyom kelni 10-15 percet.
Sütés előtt a cipót kézzel gömbölyűre nyújtom
Lábasban bő forró olajban kisütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá !