Hozzávalók:
25 dk hántolt köles, 1 fej vöröshagyma, egy marék spárga, egy jó nagy csokor zellerlevél, 25 dk zöldborsó, vegeta, őrölt bors, egy kevés olivaolaj.
*
Elkészítés:
A kölest jól átmosom, és 3-szoros hidegvízben, egy pici sóval felteszem főni ( úgy mint a rizst ) Közben egy magasabb szélű serpenyőbe olivaolajat teszek és belereszelem a vöröshagymát, apróra vágom a zellerlevelet éa hozzáadom, majd a zöldborsót is, a spárgát is apróra darabolom ( nekem fagyasztotttak voltak a zöldségek ) Állandó kavargatás mellett átpárolom, vegetázom, borsozom, ízlés szerint.
Ha a köles elfőtte a vizet, akkor kizárom és a párolt zöldségekkel összekeverem.
Nálunk a húsvéti menűben szerepelt köretként a báránypörkölthöz, és a sajttal töltött rántotthús mellé is.
Nekünk nagyon ízlik, sokszor fogom elkészíteni !