Hozzávalók:
Tészta: 0.5 l tej, 2cs szárított élesztő, 75 dk finomliszt, 2 ek cukor, 0.5 ek só, 2.5 ek zsír, kenéshez 1 tojás és 2 ek tej,
4db virsli (4-be vágva) 25 dk mák,15 dk kristálycukor, csipet fahéj, 1 citrom reszelt héja 1/2 dl tej (mákot megforrázni)
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a dagasztóba összeraktam, 8 -as program, 90 perc.
Utánna nyújtódeszkára borítottam, 4 felé szétvágtam.
fekéből virslis falatkákat készítettem úgy hogy kör alakúra nyújtottam és 8 cikkbe vágtam, pici mustárt és a 1/4 virslit a szélesebb felébe és feltekertem.
A feléből ezt készítettem a másik feléből meg 2 rúd mákost.
A mákot cukorral megdaráltam belereszeltem a citromhéjjat, fahéjjat tettem hozzá és megforráztam a 1/2 dl tejjel, Így kentem a tésztára, majd feltekertem.
Ha kész akkor megkentem a tetjüket 1 tojás és 2 ek tej keverékével.
230 fokra előmelegített sütőbe tettem, majd 5 perc után visszavettem 190 fokra és szép pirosra sütöttem.
Nagyon finom puha lett.