Hozzávalók:
6 db alma reszelve, kb 50 dk finomliszt, 1 db sütőpor, 3 ek porcukor (tésztába) csipet só 2 db tojássárgája, 10 dk Rama. 1 vaniliáscukor, 1 citrom és 1 narancshéj reszelve. csipet fahéj az almába.és 3 ek porcukor, 1 vanilia pudingpor.
*
Elkészítés:
A ramat, a tojássárgákat, sót, sütőporral ekevert lisztet, porcukrot, vaniliáscukrot összedolgozom, hogy majd nyújtani tudjam, ne legyen kemény!
Azalmát reszelem, ráteszem a fahéjat, porcukrot 1-1 narancs és citromhéját reszelve és ha már egy kis levet enged, hozzákeverek 1 db főzős vanilia pudingot.
A tésztát 2 felé osztom és az egyiket egy nagy kocka gáztepsibe egy sütőpapirra kinyújtom és ráhalmozom az almát és a tetejére, szintén egy sütőpapirra nyújtom a másik lapot hogy nagyjábol egyformák legyenek és ráborítom az almára.
A papírt szépen lehúzom róla, és beteszem hőlégkeverésen max hőfokon a sütőbe.
Majd 15 perc múlva visszább veszem és figyelem, hogy szép rózsaszínűre süljön.
Ha kisűl meghűtöm és utána szeletelem majd porcukrozom.
Nagyon finom a narancs és citrom nagyon ízlik benne.