Fincsi tál

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

65 dkg darált sertés hús
1 fej vöröshagyma
5 db tojás

Bors
Piros fűszerpaprika
Pici chili paprika, ízlés szerint
5-10 dkg kolbász a díszítéshez ( én kihagytam mivel nem volt itthon)
Reszelt sajt.

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és félig megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, piros-ill. chili paprikával ízlés szerint, és 2 egész tojást beledolgozunk a még meleg húsmasszába.

Kivajazott hőálló tálba tesszük a masszát, és kanállal 3 mélyedést készítünk a tojásoknak. Ezekbe a mélyedésekbe egy-egy tojást ütünk és a tojások köré-mintha virágszirmok lennének – vékony félbe vágott, vagy egész szeletekre vágott kolbászt helyezünk.

Alufóliával letakarjuk, és 30- 35 percig sütjük sütőben. Az utolsó 5 percben levesszük az alufóliát, hogy a teteje egy kicsit megpiruljon.

Tálalás előtt felvágjuk, úgy, hogy egy szeleten legyen a tojás és a körülötte lévő kolbászok, végül reszelt sajttal (trappista) megszórjuk.

Köretként gombás, vagy natúr rizst, illetve sült burgonya kockákat ajánlok mellé.

Savanyúságként kovászos, vagy savanyú uborkát kínáljunk.