Filézett vegyes hallé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Filézett vegyes hallé

Filézett vegyes hallé

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

harcsa: 50 dkg
ponty: 30 dkg
süllő: 20 dkg
kárász: 20 dkg
só, bors, ételízesítő:
csipős őrölt paprika: 2 kávéskanál
fűszerpaprika: 2 evőkanál
zöld csős paprika: 1 db
hagyma: 2 fej
fokhagyma: 2 gerezd
paradicsompüré: 4 evőkanál

*

Elkészítés:

A halat megtisztítás után filézzük.
A hagymát cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a halcsontokat, előpároljuk a fűszerekkel.
Felengedjük vízzel és megfőzzük. Ha a halcsontról leválik a hús akkor kiszedjük a halcsontot.
A sűrű levet átpaszírozzuk ( alaplét készítünk ), majd paradicsompürével, fűszerpaprikával színezzük.
Beletesszük a lébe a filézett és megírdalt ( ez azért fontos, hogy a hajszál vékony szálkák átfőve nem okkoznak kellemetlenséget ) halszeleteket, amit előzőleg nagyon kicsit megsóztunk.
Elkészülés előtt még a maradék fűszerpaprikával színezzük a hallevet, majd tálaljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Filézett vegyes hallé