Ferrero Gluténmentes

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Ferrero Gluténmentes

Recept leírás:

Hozzávalók:

9 db
6 dkg mogyoró
6 dkg étcsokoládé
6 dkg natúr kukoricapehely
3 tk.méz
0,25 dl olaj (ez  olivával készült, kicsit aggasztott, hogy túl markáns lesz az íze, de nem lehet érezni)
0,5 dl tejszín

*

Elkészítés:

A mogyorót ledaráljuk, a kukoricapelyhet a kezünkkel elmorzsoljuk, és a két anyagot összekeverjük. Az olajat mézet összekeverjük, beletesszük a kockára tört csokoládét, és tejszínt és az egészet a csokoládé olvadásáig melegítjük.
Az olvadt csokit kicsit visszahűtjük, és 5 ek. mennyiséget a mogyorós keverékhez adjuk és összegyúrjuk. Ezzel egy jól formázható állagú keveréket kapunk, ha úgy ítéljük meg, hogy  nem tudjuk formázni, adjunk hozzá még egy kis olvasztott csokoládét. A masszából diónyi golyókat formálunk  és a maradék csokoládéba forgatjuk. (Én két fogpiszkáló segítségével szedtem ki). Alufóliát helyezünk egy tálcára a matt fele legyen felül, arra tesszük rá az elkészült golyókat. (Állítólag a fényes feléről nem lehet leszedni a csokit)
Hűvös helyen tartjuk a csokoládé dermedéséig, majd papírkapszlikba tesszük.

Ferrero Gluténmentes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ferrero Gluténmentes

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!