Hozzávalók:
60 dkg szarvashús
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg rókagomba
só, szemes bors
1 ek vaj
1 kk petrezselyemzöld
2 dl tejszín
1 db citrom
2 ek liszt
Levesbetéthez:
2 db közepes főtt burgonya
5 dkg liszt
1 tojássárgája
só, bors
*
Elkészítés:
Először a levesbetétet készítjük el: a burgonyákat megtörjük vagy lereszeljük, üsszedolgozzuk a többi hozzávalóval és egy egészen kevés vízzel, hogy megfelelő állagú legyen. Kis gombócokat formálunk belőle. A felkockázott húst hidegvízben feltesszük főni, hozzáadjuk a megtisztított és egyformára felvágott zöldséget. Olyan negyed óra múlva a kisebb darabokra szedett gombát is. Egy fűszerzacskóban a levesbe lógatjuk a fél citromot, a vöröshagymát és az egész borsot. Beletesszük a gombócokat. Amikor minden puhára főtt, a vajból és a lisztből rántást készítünk (lehet piros is), kivesszük a fűszerzacskót és behabarjuk a levest. Sóval, citromlével, tejszínnel ízesítjük és tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
http://haspok.blog.hu