Felhö szelet kicsit másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Felhö szelet kicsit másképp

Felhö szelet kicsit másképp

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

a 2 laphoz
10 dkg zsir
2 dl viz
15 dkg lisz
6 egész  tojás ,csipet só
KRÉM
2 evőkanál étkezési zselatin+ 1 dl viz
3 csomag vaniliás puding
7,5 dl tej
20 dkg porcukor
2,5 dl tejszin
1 Ráma margarin
1 vaniliás cukor

*

Elkészítés:

a zsirt + vizet felforraljuk
-beleszorjuk  a lisztet és úgy mint a képviselö fánknal  kavarjuk amig a masza elválik a lábos falátol-
-hagyjuk majdnem teljesen kihülni s aztán
-egyenkét beledolgozzuk a 6 tojást
-tepsi hátát  zsirozzuk lisztezzük  és a tészta felét rásimitjuk/// vagy lehet sütöpapirt is  tenni rá s akkor nem kell lekenni
-nem baj  ha kicsit folyékony  ,elkell egyenliteni
-20 pecig nem szabad kinyitni a lert mert összeesnek a felhök
-előmelegitett sütőben  180 fokon 20- 25 perc alatt mesütjük
-ugyan igy járunk el a másik lappal is
KRÉM
-a vanilias pudingokat +cukrot +vanilia cukor   + 7,5 dl tejben megfözzük
-kihütjük
-a margarint  habositjuk a porcukorral
-a zseletint 1 dl vizben felmelegitjük és a pudinghoz adjuk ,habositjuk….várunk amig teljesen kihül a krém
-belekeverjük  a margarinos cukrot
–a tejszint kemény habbá verjük  és a kihült pudinghoz keverjük
-10 percre a hütőben pihentetjük
-az egyik lapon elsimitjuk a krémet  ,
-ráhelyezzük a másik lapot
-lehet a tetejét megszorni porcukorral  vagy csoki mázzal ,vagy csak rá csurgatni a csokit
hütöben  pihentettjük
-én ezeket a lapokat használom a krémesnek is nagyon finom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Felhö szelet kicsit másképp