Hozzávalók:
a 2 laphoz
10 dkg zsir
2 dl viz
15 dkg lisz
6 egész tojás ,csipet só
KRÉM
2 evőkanál étkezési zselatin+ 1 dl viz
3 csomag vaniliás puding
7,5 dl tej
20 dkg porcukor
2,5 dl tejszin
1 Ráma margarin
1 vaniliás cukor
*
Elkészítés:
a zsirt + vizet felforraljuk
-beleszorjuk a lisztet és úgy mint a képviselö fánknal kavarjuk amig a masza elválik a lábos falátol-
-hagyjuk majdnem teljesen kihülni s aztán
-egyenkét beledolgozzuk a 6 tojást
-tepsi hátát zsirozzuk lisztezzük és a tészta felét rásimitjuk/// vagy lehet sütöpapirt is tenni rá s akkor nem kell lekenni
-nem baj ha kicsit folyékony ,elkell egyenliteni
-20 pecig nem szabad kinyitni a lert mert összeesnek a felhök
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20- 25 perc alatt mesütjük
-ugyan igy járunk el a másik lappal is
KRÉM
-a vanilias pudingokat +cukrot +vanilia cukor + 7,5 dl tejben megfözzük
-kihütjük
-a margarint habositjuk a porcukorral
-a zseletint 1 dl vizben felmelegitjük és a pudinghoz adjuk ,habositjuk….várunk amig teljesen kihül a krém
-belekeverjük a margarinos cukrot
–a tejszint kemény habbá verjük és a kihült pudinghoz keverjük
-10 percre a hütőben pihentetjük
-az egyik lapon elsimitjuk a krémet ,
-ráhelyezzük a másik lapot
-lehet a tetejét megszorni porcukorral vagy csoki mázzal ,vagy csak rá csurgatni a csokit
hütöben pihentettjük
-én ezeket a lapokat használom a krémesnek is nagyon finom