Félfehér kenyerem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Félfehér kenyerem

Recept leírás:

Hozzávalók:

•    4,7 dl víz
•    4 tk só
•    4 ek olaj
•    csipet aszkorbin
•    2 ek tejföl
•    35 dkg félfehér kenyérliszt BL112
•    50 dkg sima liszt
•    2 tk búzakovász por
•    2 dkg élesztő
•    2 tk cukor

*

Elkészítés:

1.    A felsorolás sorrendjében a sütőgépbe pakolom az összes hozzávalót és egy 20 perces programmal bedagasztatom a tésztát. Aránylag kemény tésztám lesz.
2.    Letakarva kelesztem 1 órát, de 20 perc után átgyúrom és tovább kelesztem. Ha megkelt lisztezett deszkán átgyúrom és megformázom, majd sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, ahol ismét duplájára kelesztem fedő alatt.
3.    Előmelegítem a sütőt 230 C° -a, a kenyeret bevagdosom, bespriccelem a jénai fedelét vízzel és beteszem a forró sütőbe 50 percig fedővel, majd fedő nélkül még 10 percig sütöm.
4.    Rácson hagyom kihűlni.

Félfehér kenyerem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Félfehér kenyerem