Felesborsó leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg felesborsó, 2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
kb. 20 dkg sonka
1 db vöröshagyma (kettévágva)
1 teáskanál pirospaprika
1 lapos teáskanál só
csipet borsikafű, csipet oregánó
2 karika gyömbér, amit apró kockára vágunk

*

Elkészítés:

A felesborsót főzés előtt kb.
2 órával hideg vízbe beáztatom.
Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm és csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.
Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.
Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is.
Belerakom az összekockázott sonkát, a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót.
Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.
Forrástól kb.
50 percet főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó és a sonka.
Ha megpuhultak, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát, s ekkor rakom bele az apró kockára vágott gyömbért, ezt nem kell főzni.