Felesborsó főzelék

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Katrin

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg felesborsó
2 evőkanál étolaj
1 evőkanál liszt
1 db vöröshagyma (kettévágva)
1 teáskanál pirospaprika
1 lapos teáskanál só
csipet borsikafű
csipet oregánó
csipet őrölt gyömbér

*

Elkészítés:

A felesborsót főzés előtt kb.
2 órával hideg vízbe beáztatom.
Ha letelt a 2 óra, akkor átszűröm, s csap alatt még átmosom a szűrőben a felesborsót.
Egy lábasba rakok 2 evőkanálnyi étolajat, rászórom a lisztet, s világos rántást készítek.
Utána félrehúzom, s rászórom a pirospaprikát, elkeverem, majd felöntöm vízzel, s beleszórom a beáztatott felesborsót és a vöröshagymát is.
Belerakom a fűszereket, összekeverem, s fedő alatt addig főzöm, amíg elkezd forrni, ekkor leveszem takaréklángra, megkóstolom, s ha nagyon sótlannak tűnik, még tehetek bele sót.
Közben néha megkeverem, nehogy leégjen.
Forrástól kb.
50 percet főzöm.
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a felesborsó.
Ha megpuhult, s elég sós, akkor készen is vagyunk, de ha esetleg még nem elég sós, akkor rakhatunk bele kicsi sót.
Én ekkor kiveszem villa segítségével a vöröshagymát.
Bármivel tálalhatjuk, akár rántott hússal, sültkolbásszal, vagy fasírttal is, ki hogy szereti.