Hozzávalók:
FELEMÁS PISKÓTA
6 db tojás
6 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
2 evőkanál Holland kakaó
10 csapott evőkanál liszt
1 cs vaníliás cukor
……………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………
KAKAÓS PISKÓTA
6 db tojás
6 evőkanál cukor
1 cs sütőpor
4 evőkanál Holland kakaó
8 csapott evőkanál liszt
1 cs vaníliás cukor
*
Elkészítés:
FELEMÁS PISKÓTA
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral .és a habot hozzá keverjük óvatosan
kettévesszük és az egyik felébe bele-tesszük a kakaóport és 4 evőkanál lisztet
a másik felébe a 6 evőkanál lisztet nagyon óvatosan összeforgatjuk.
zsírozott lisztezett tepsibe felváltva bele kanalazzuk
170 fokon 3 percig sütjük….tűpróba
……………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………
KAKAÓS PISKÓTA
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral a fehérjét kemény habbá verjük… a lisztet a kakaóporral sütőporral vaníliás cukorral összekeverjük és a sárgához adjuk és összekeverjük a tojás habot ezután nagyon óvatosan hozzá adjuk
170 fokos sütőben 30 percig sütjük…tűpróba

