Félalmás almás pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Félalmás almás pite

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg vaj vagy margarin
17 dkg nádcukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 tojás
20 dkg liszt
1  tasak vaniliás pudingpor
1/2 teáskanál sütőpor
8 db alma
2 evőkanál sárgabarack lekvár
5 dkg  szeletelt mandula

*

Elkészítés:

A vajat a keverőgép legmagasabb fokozatán fél perc alatt simára keverjük.
Apránként hozzáadjuk a darált nádcukrot, és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.
Azután hozzáadjuk a citrom reszelt héját, kicsavart levét, és  egyenként a tojásokat, mindegyiket kb. fél percig keverve.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a vaniliás pudingporral, majd evőkanalanként a keverőtálban lévő masszához adjuk.
A tésztát egy jól kikent 30×20 cm-es tepsibe simítjuk.
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszúrjuk.
A fél almák domború felét késsel többször bevagdaljuk, majd egy citrom levébe forgatjuk és sűrün egymás mellé a tésztába belenyomjuk.
A szeletelt mandulával megszórjuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Sütési idő 45-50 perc.
Nekem nem volt itthon mandulám, ezért ezt most elhagytam.
Mire megsül a tészta, a baracklekvárt 2 evőkanál vízzel felforraljuk és a sütőből kivett süteményt egy ecsettel azonnal bekenjük  a hígitott baracklekvárral. / aromatizáljuk /

Félalmás almás pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Félalmás almás pite

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!