Hozzávalók:
Tészta:
10 db tojás
10 ek kristálycukor
10 ek liszt
2 cs sütőpor
2 cs vanília cukor
2 ek kakaópor
*
Elkészítés:
A piskótákat elkészítem és én dupla lapot sütök mert így lesz szép. A magozott meggyet lecsepegtettem. A vanília pudingot megfőzöm a meggylében és hagyom kihűlni, mikor ez megvan, akkor a meggy felét belekeverem ebbe a masszába és kézi turmixszal összetöröm apróra. A tejszínhabot jó keményre felverem robotgéppel és elkezdem tölteni a tortát. A lapokat kettévágom és így sorban töltöm, ahogy írom.
1. lap: meggyes krém, megszórom meggy darabokkal kevés tejszín és megszórom kicsit fahéjjal. Ráteszem a piskóta lapot.
2. lap: szintén megismétlem a műveltetett és ráteszem ismét a piskóta lapot. Ha ez megvan a megmaradt tejszínnel bevonom, és az oldalát megszórom csokireszelékkel. A tetejét meggyel és tejszínnel díszítem. Ha kész a torta a hűtőben kicsit lehűtjük és utána lehet tálalni nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!(1 laphoz 5 tojás és minden alapanyagnak a fele)