Hozzávalók:
Piskóta:
6 db tojás
16 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
3 dkg kakaópor
2 tk. sütőpor
Gyümölcsös pép:
20 dkg piros gyümölcsök (málna, meggy, cseresznye, ribizli)
15 dkg kristálycukor
1 cs eper puding
3 dl víz
2 dl Habtejszín
2 ek zselatin
1 dl víz
Díszítéshez:
10 dkg piros gyümölcsök
1 kis tasak piros torta zselé
1 dl tejszínhab
tortadara
kókuszreszelék
*
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk, a cukor felével a fehérjét, másik felével a sárgáját kihabosítjuk. A sárgája habba keverjük a fehérjehabot fakanállal, majd ehhez keverjük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport. Előmelegített 180°C-os sütőben készre sütjük.
Gyümölcs pép: Egy edénybe beletesszük a gyümölcsöket és a cukrot. Egy kisebb tálban a pudingport 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, a maradék vizet a gyümölcsre öntjük, felfőzzük, majd a pudinggal besürüsítjük, kíhűtjük.
A zselatint egy melegíthető tálba tesszük, a vízzel elkeverjük és hagyjuk duzzadni, addig a tejszínhabot felverjük. Amikor megduzzadt a zselatin felmelegítjük és a tejszínhabhoz keverjük.
Torta töltése:
A piskótát 3 részbe vágjuk. A gyümölcs pépet és a tejszínhabot 1-1 nyomózsákba előkészítjük. Az alsó piskóta lapra először a tejszínhabot nyomjuk körkörösen úgy hogy közte hagyjuk helyet, oda nyomjuk majd a gyümölcs pépet. ( lásd a képen)
Így teszünk a második piskóta lappal is és egymásra tesszük. A harmadik lapot a tetejére tesszük, kicsit megnyomkodjuk, majd kevés tejszínhabbal lekenjük a tetejét és az oldalát.
Nekem állítható torta karikám van, ezt szoktam köré tenni szorosan és a hűtőbe teszem, hogy majd amikor a zselét öntöm rá ne folyjon le. De úgy is lehet, hogy miután körbekentük kb 1 órára a hűtőbe tesszük majd körbe papírozzuk, úgy hogy a tortától 2 cm-rel magasabb legyen.
Díszítés: A tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A zselét elkészítjük a csomagoláson leírtak szerint, majd rá kanalazzuk a gyümölcsökre. Amikor megdermedt a zselé levesszük a karikát (vagy a papírt) körbekenjük tejszínhabbal és az oldalát kókuszreszelékkel panírozzuk. Tetején körbe tejszínhab rózsákat nyomunk és tortadarával megszórjuk.