Feketeerdő torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Feketeerdő torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
8 db tojás
8 ek.cukor
6 ek.finom liszt
2 ek.kakaópor
1 cs. sütőpor
A töltelék:
1 ü.magozott meggy
4 dkg vaníliás pudingpor
2 ek.cukor
rumaroma
1/2l hulala tejszín
A díszítéshez:
meggyszemek
reszelt étcsoki
tejszínhab

*

Elkészítés:

Előkészítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni. A meggy levével, cukorral megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a rumaromát. A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A csokit lereszeljük.
Elkészítés: A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével a tejszínhabból kb. 2 cm távolságra köröket nyomunk. A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot. A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön. Rátesszük a tetejét és fél órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

Feketeerdő torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Feketeerdő torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!