Feketeerdő torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Eszti

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Feketeerdő torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás, 25 dkg cukor, 1 sütőpor, 2 dkg kakaópor, 11 dkg liszt
A krémhez:
1 HULALA tejszín (5dl), 1 meggybefőtt, 1 vaníliapuding, fahéjas cukor

*

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaót. Felverjük a tojásfehérjét, majd hozzákeverjük.
A meggybefőtt levében felfőzzük a pudingpor, felverjük a tejszínt, majd 1/3-át félretesszük díszíteni. Atöbbihez hozzákeverjük a pudingot és a meggyet is beletesszük ( pár szemet hagyjunk a tetejére). Ezzel töltjük meg a lapokat. Ha egy lapot megkentünk akkor megszórjuk fahéjas cukorral, ráteszünk még egy lapot, megkenjük és azt is megszórjuk a fahéjas cukorral. Rátesszük a harmadik lapot azt pedig a sima tejszínnel kenjük meg és az oldalát is. Én az oldalát csokiforgáccsal vonom be. A tetejére habrózsákat nyomunk és meggyet teszünk rá.

Feketeerdő torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Feketeerdő torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!