Hozzávalók:
Hozzávalók egy 27 cm-es tortához:
A piskótához:
8db tojás, 8 evőkanál cukor, 6 evőkanál finom liszt, 3 dkg cukrozatlan kakaó, 1 sütőpor
Töltelék: 1 üveg magozott meggy, 4 cs vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, rumaroma,
Díszítéshez: meggyszemek, reszelt étcsokoládé, Tejszínhab
*
Elkészítés:
Elszítés: Megsütjük a kakaós piskótát, hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a meggy levével és a cukorral megfőzzük a pudingot.
Belekeverjük a rumaromát.
A meggyből teszünk félre a díszítéshez, a többit a pudingba keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit lereszeljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába.
Habzsák segítségével a tejszínhabból kb.
2 cm távolságra köröket nyomunk.
A közöket kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő lapot.
A második lapnál ugyanígy járunk el, azzal a különbséggel, hogy ahová az előző lapon hab került, most a meggyes rész kerüljön.
Rátesszük a tetejét, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Kivesszük a hűtőből, levesszük a tortakarikát, majd az egészet bevonjuk a tejszínhabbal.
A tejszínnel, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!