Hozzávalók:
8 evőkanál holland kakaópor
35 dkg cukor,
1 kiskanál fahéj,
2 kg kimagozott meggy
2 csomag Dr. Oetker 3:1 dzsemfix
1-2 dl amarettó likör,vagy rum
*
Elkészítés:
A magozott meggyet a cukorral feltesszük főni.
A kakaóport a fahéjat egy kis vizzel csomómentesre keverni, és akkor adni a gyümölcshöz amikor az már majdnem megfőtt.
Majd a a dzs emfixet szintén elkeverni 1-2 evőkanál cukorral és állandó kevergetés mellett beleönteni a gyümölcshöz.
Pár percig forralni, és a végén adni hozzá a likört vagy a rumot.
Egyet rottyan, és mehetnek is az üvegekbe.
A lezárt üvegeket fejre fordítva legalább 5 percig hadjuk pihenni, majd tegyük szárazdunsztba.
Ha teljessen kihültek mehetnek a kamra polcára.