Fekete rózsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Melinda

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Fekete rózsa

Fekete  rózsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Fekete rózsa.
TÉSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj. Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
KRÉM:.1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.
1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3. A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A másik lapot rárakjuk a krémre..
Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.
Ezt a sütit 28×40 es tepsiben sütöm

*

Elkészítés:

Fekete rózsa.
TÉSZTA :.
60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs.
sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyujtuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő :.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztot ráma, 2 dl langyos tej, 2-3 vaníliás cukor, citromhéj.
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni.
Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
KRÉM:.
1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.
1.
Egy lapot leteszünk.
.
2.
A krém felét rákenjük.
.
3.
A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK 4.
A krém másik felét rákenjük a rudakra.
.
5.
A másik lapot rárakjuk a krémre.
.
Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Fekete rózsa