Hozzávalók:
25 dkg túró félzsíros
15 dkg zabpehely
4 evőkanál cukor(gyümölcs cukor)
3 ek. étolaj
1,5 dl tej
1kis dobozos tejföl
2 db egész tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
20 dkg fekete ribizli
Tetejére
Fahéjjal kevert gyümölcs cukor
*
Elkészítés:
Ma egy egészséges ám de laktató süteményt készítettem, az eső ellenére saját termésből szedtem a fekete ribizlit.
Diétázóknak cukorbetegeknek is kiváló.
A zabpehelybe belekevertem a sütőport, a túrót összetörtem villával, hozzákevertem a vaníliás cukrot a 2 tojást, a tejfölt, étolajat, cukrot szóval minden többi hozzávalót.
Ezután beleöntöttem a túrós masszába a zabpelyhet is, és a tejet a végén öntöttem hozzá.
Elég folyósnak néz ki, de a zabpehely megduzzad benne, így lesz jó.
Sütőpapírt tettem egy kisebb tepsibe, és beleöntöttem a masszát.
Ezután a megmosott ribizlit beledobáltam a masszára Kb.
175-180 fokos sütőben sütöttem 35 percig.
Mikor kivettem megszórtam a tetejét enyhén cukrozott fahéjjal épp csak egy picit.
Érdemes egy 10 percet várni, hogy hűljön, utána jobban lehet szeletelni.
Nagyon finom kóstoljátok meg