Hozzávalók:
Hozzávalók az első réteghez:
15 dkg vaj/margarin
4 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
2 tojás
20 dkg darált keksz
7 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
1-2 dl tej
Hozzávalók a második réteghez:
12,5 dkg vaj
1 dl sűrű tejföl vagy tejszín
2 evőkanál főzés nélküli vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
Hozzávalók a harmadik réteghez:
10 dkg étcsokoládé
1-2 evőkanál napraforgó olaj
*
Elkészítés:
Az első réteghez megolvasztjuk a vajat, cukrot, kakaóport. Hozzáadjuk a tojást és addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor azonnal levesszük a tűzről és beletesszük a kekszet, kókuszreszeléket, darált diót. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Kb. 20X20 cm-es tepsi vagy tál alján elterítjük.
A második réteghez kikeverjük a vajat, tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot és könnyű krémmé keverjük. Rásimítjuk a kekszes rétegre.
A harmadik réteghez gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk az olajat. Ráöntjük a krémre. Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockára vágjuk és süteményestálon kínáljuk.