Hozzávalók:
Piskóta:
2×5 tojás
2×5 ek. cukor
1 késhegyni sütőpor
3 ek. kakaópor
(2 pikótalaphoz)
Krém:
2 cs. vaníliás pudding
2 ek. cukor
6 dl. meggylé
1 üveg magozott meggy
0,5 dl. tejszín
*
Elkészítés:
A tojás fehérjét felverjük,amikor már megkeményedett, akkor beletesszük a cukrot, a tojássárgáját,a lisztet, a sütőport ás a kakaóport. Kivajazott és lisztezett tortaformába 150 fokon megsütjük.
Krém: A puddingokat a meggylével és a cukorral megfőzzük, és beleöntjük a magozott meggyet. Ezzel a krémmel megkenjük a piskótát, majd tejszínt kenünk rá. Utána az egészet bevonjuk tejszínnel és díszítjük.Jó étvágyat.