Hozzávalók:
fekete erdő torta
2×5 tojásból kakaós piskótát sütök.A lapokat ennél a tortánál
is félbe vágom így három helyen lehet tölteni.Két üveg meggyet kimagozok
és lecsepegtetem néhány szemet félre teszek a díszítéshez.
*
Elkészítés:
A levét kb 5 dl 5 evőkanál kristálycukrot felforralok majd beleöntöm
a meggyet és egy csomag étkezési zselatint (célszerű a meggyléből
kivenni és ebbe keverni el a zselatint így nem lesz csomós)kicsit
főzőm majd hagyom hűlni.Ha kihűlt de még nem dermedt meg megtöltöm
vele a tortát a következő képen. Felverek 6-7 dl tejszínt kemény habbá
én ebbe is teszek étkezési zselatint mert így időtállóbb (1 zselatint
6 evőkanál hideg vízzel elkeverek majd kicsit felmelegítem) és a keményre
vert habhoz öntöm nagy fokozaton összekeverem .A torta töltése a következő
a lapot megkenem a meggyes masszával majd kenek rá tejszínt következik a
következő lap és így ismételem.Külsejét tejszínnel díszítem oldalára
tortadarát teszek és a félre tett meggyel szépen kirakom.A tortadara
helyett lehet csokoládé reszeléket is használni.