Fekete-erdei torta egyszerűen

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
20dkg porcukor ( én nem darálom le )
5 evőkanál víz
15dkg liszt
5dkg kakaó
1 teáskanál sütőpor
Töltelék hozzávalói:
1 vanília ízű pudingpor
1 üveg magozott meggybefőtt
rum vagy rumaroma ízlés szerint
o,5 l Hulala habtejszín
1 habfixáló

*

Elkészítés:

Egy csokis piskóta, amely lehet kerek vagy téglalap alakú.
Én ezt a fajta piskótát sütöm, mert nem kell külön kevergetni.
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben kanalanként hozzá adom a vizet.
A felverést befejezésével a sütőporral elkevert kakaós lisztet.
A keveréket tepsibe vagy tortaformába öntjük és a szokásos módon megsütjük!
Ha megsült tálcára teszem és ha kihűlt ketté vágom.
Közben megcsinálom a tölteléket is.
A pudingot megfőzöm, de nem tejben hanem a meggy levében,és langyosra hűtöm.
De hagyok egy kis meggy levet amibe bele teszem a rumot vagy a rumaromát.
Felverem a tejszínt a habfixálóval.
A ketté vágott tortalapot, előbb meglocsolom a rumos lével majd, megtöltöm a pudinggal, utána egy ujjnyi tejszínnel kenem meg, majd szép sorba belenyomkodom a meggy szemeket.
Rá teszem a felső lapot és az egészet bevonom a fenn maradt tejszínnel.
A tetejére halmokat teszek amibe egy-egy szem meggy kerül.
Reszelhetünk rá csoki vagy torta darát, de akár olvasztott csokival is lehet díszíteni!
Ezt mindenki maga dönti el.
Még egy ötlet, amit érdemes kipróbálni:
ezt a tortát gesztenyésen is lehet készíteni.
Akkor nem használok meggyet, csak gesztenye masszát!
Jó étvágyat mindenkinek.

Fekete-erdei torta egyszerűen